Groen Uithoorn

Sylvia Klerx - Bonninga 25-06-2020
129 keer bekeken 0 reacties

Omgevingsvisie

Wat maakt dat u zich thuis voelt in Uithoorn of De Kwakel en wat juist niet? Wat moeten we koesteren als u denkt aan 'samen leven' met uw dorpsgenoten. Zijn er dingen waar we met elkaar meer aandacht aan moeten geven? U kunt hieronder een reactie achterlaten als u bent aangemeld en ingelogd.  U kunt ook foto's insturen.

 

Uithoorn is groen, maar er is meer mogelijk

Afgelopen tijd liep ik veel door Uithoorn en op sommige plekken zie ik kansen. Ik geef een aantal mogelijkheden op:

1. Een voedselbos of een pluktuin waar fruit en groenten door vrijwilligers worden geteeld en die te koop worden aangeboden. Een mooie plaats daarvoor is Bijvoorbeeld het stuk Libellebos aan het eind van de Arthur van Schendellaan.

2. Als gemeente aansluiten bij stichting Steenbreek om particuliere tuinen groener te laten worden. Tegels eruit en planten erin.

3. Wandelroutes door/langs natuurlijke gebieden met meer ecologische informatie over het instandhouden ervan en het beheer.

4. Niet overal maar honden laten uitlaten, vanwege de vervuiling, maar meer en aangewezen hondenplekken. De hondenpoep ligt overal en is zeer onhygienisch.

5. Gescheiden fietspaden van de weg voor rustiger recreeren. Daarnaast zijn er in Uithoorn veel onhandig fiets oversteekplaatsen waarbij de fietser aan de verkeerde kant van de weg uitkomt of smalle doorgangen waar je met je fietstassen achter blijft steken. 

Twitter

0  reacties

Over

Uithoorndenktmee.nl  is een initiatief van de gemeente Uithoorn.

Niet alle projecten staan op deze website kijk voor meer projecten op www.uithoorn.nl

Meedenken

Op deze site kunt u meedenken over projecten in de  Uithoorn en De Kwakel.

 

 

Spelregels

Iedereen mag meedoen op het forum. We hebben wel een aantal spelregels. Lees meer.

 

Contact

Contact
Privacy

 

 

Cookie-instellingen