Sport en wonen in De Kwakel

In december 2019 heeft de gemeente het idee naar buiten gebracht om de sportvelden van De Kwakel te verplaatsen om op de vrijgekomen locaties woningen te bouwen. Voor dit idee is begin dit jaar een haalbaarheidsonderzoek gestart, er ligt nog geen plan.  De uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek zijn onlangs vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Een voorstel aan de gemeenteraad voor het vervolg wordt op 2 december besproken in de gemeenteraadscommissie Wonen en Werken en op 17 december in de gemeenteraad. Voor de agenda van beide vergaderingen kunt u terecht op de webiste van de gemeeenteraad.

Achtergrond van het onderzoek

Bij het haalbaarheidsonderzoek hoort een rapport over de mogelijkheden voor woningbouw op de velden van Thamen. Een ander document beschrijft de mogelijkheden voor inpassing van Thamen in Legmeer-West.

Door de regelgeving voor Schiphol zijn er maar weinig locaties in Uithoorn en De Kwakel waar woningbouw mogelijk is. Het idee was om de sportvelden naar het zuiden van dorpskern De Kwakel te verplaatsen.In verschillende raadsberichten zijn de tussentijdse resultaten bekendgemaakt. 

Er is heel veel uitgezocht over de (on)mogelijkheden. De afgelopen periode is duidelijk geworden dat op dit moment verplaatsing van KDO en Qui Vive Hockey en Tennis financieel niet haalbaar is. Voor Thamen Honk- en Softbal en Jeu de Boules hebben we onderzocht of het mogelijk is om de verenigingen te verplaatsen naar Legmeer-West. Dit op verzoek van de verenigingen. 

Het vervolg

Het vervolg van het haalbaarheidsonderzoek is afhankelijk van het besluit van de gemeenteraad op 17 december.

 

 

 

Over

Uithoorndenktmee.nl  is een initiatief van de gemeente Uithoorn.

Niet alle projecten staan op deze website kijk voor meer projecten op www.uithoorn.nl

Meedenken

Op deze site kunt u meedenken over projecten in de  Uithoorn en De Kwakel.

 

 

Spelregels

Iedereen mag meedoen op het forum. We hebben wel een aantal spelregels. Lees meer.

 

Contact

Contact
Privacy

 

 

Cookie-instellingen