MFA De Scheg

Kunstwerk Familie De Scheg

Kom ook naar de onthulling van Familie De Scheg

Ondanks de sneeuw werd donderdag 18 januari gestart met de plaatsing van het kunstwerk. De titel van het kunstwerk is Familie De Scheg. Het bestaat uit meerdere beelden in onderdelen. Het plaatsen was dan ook  een flinke klus van een paar dagen. 

Feestje!

Nu het kunstwerk staat zijn we klaar voor de feestelijke onthulling op zaterdag 27 januari 2024 - vanaf 11.00 uur. Met een leuk programma erna voor iedereen in de wijk. Je bent van harte welkom. 

Programma

Vanaf 11.00 uur 
Onthulling van het kunstwerk door burgemeester Pieter Heiliegers. Natuurlijk zijn de kunstenaars van Pro Arts Design zelf aanwezig, net als de dorpsdichter Peter Borghaerts... 

Vanaf 11.45 uur
Creatieve workshops: In de Buurtkamer kun je zelf los gaan met kunst. Bouw jij je eigen Schegje? Of rap, dicht of schrijf jij iets moois? Pro Arts Design en dorpsdichter Peter Borghaerts zijn erbij en zorgen ervoor dat dat helemaal niet moeilijk is. Kunst kan iedereen! Neem dus ook je broers, zussen, vrienden, ouders of opa's en oma's mee. Of de buurvrouw.

De workshops zijn gratis. Om te weten hoe groot de groepen worden vragen we je om even te laten weten dat je mee zou willen doen via dit aanmeldformulier. Bij voldoende aanmeldingen maken we 2 rondes van 1,5 uur ongeveer. Je kunt ook binnenlopen zonder aanmelding.

Meer over het kunstwerk

MFA De Scheg is een plek waar iedereen binnen samenkomt, sport, danst, beweegt, ontmoet. Jong én oud. Buiten is het groen, ook dat is een plek voor iedereen. Het kunstwerk Familie De Scheg vertelt dat allemaal. Het gaat over samen spelen, samen opgroeien, samen sporten, samen bijkletsen, op elkaar passen, ruzie maken en weer bijleggen, van elkaar leren. Kortom, het gaat over ons.

Maak hieronder vast kennis met de verschillende karakters van de Familie De Scheg:

De Familie De Scheg

De familie nodigt je op een vrolijke manier uit van het park en van De Scheg gebruik te maken. Kom ook lekker bewegen of om elkaar te ontmoeten! En zoals in elke familie, hebben de verschillende familieleden lekker eigen karakters. Wie zou jij graag zijn?

De wijsneus

De wijsneus

Dit is iemand met veel ervaring, dat zie je zo. De oude Scheg heeft al veel gezien en meegemaakt. Rustig zit hij midden in de vrolijke bende van de jongere Schegjes en kijkt het eens aan. Bij de oude Scheg ben je veilig. Het loopt allemaal niet zo’n vaart in het leven, weet hij.

De topsporter

De topsporter

Kijk eens wat ik kan, helemaal met mijn handen op de grond al! De topsporter is altijd in beweging. Rekken, strekken, rennen, springen. Altijd te vinden in het park of in de sportzaal van De Scheg. Bruist van de energie, zelfs als het regent. En natuurlijk altijd in voor een wedstrijdje.

De Wildebras

De wildebras

Deze doerak kan nooit stilzitten. Kijk eens wat ik kan, hoppa, handstand op één arm! De wildebras haalt altijd streken en gekke fratsen uit. Is gek op spelletjes en samen lol hebben. Want samen is het veel gezelliger, toch? Zal ik nou eens de handstand zónder handen doen? Geintje!

De rare snuiter en de schuchtere

De rare snuiter (links) en de schuchtere

De oranje rare snuiter is me er eentje, hoor. Altijd aanwezig en altijd het hoogste woord. Weet veel en vertelt dat ook graag rond. Aan iedereen die maar wil luisteren. Of niet. Onderwijst de hele buurt en steekt graag zijn neus in andermans zaken. Zo blijf je lekker van alles op de hoogte!

De schuchtere hoeft niet zo nodig op de voorgrond. Verdwijnt met zijn groene kleur graag een beetje tussen het gras. Kijkend naar wat de rest doet. Heeft een scherp oog voor hoe iedereen zich voelt. Altijd geïnteresseerd en belangstellend. Dit is er eentje met een hart van goud.

De flierefluiter

De flierefluiter

Een echte fladderaar, die met iedereen overweg kan. Hobbelt overal relaxed tussendoor. Als de flierefluiter er is, is er vrolijkheid. Het is een echte bij-elkaar-brenger van mensen. Ontmoeten is zijn specialiteit. De flierefluiter kent iedereen. En natuurlijk kent iedereen de flierefluiter.

Eind november worden deze vrolijke familieleden naast MFA De Scheg geplaatst. Kom je ook? Hou onze nieuwsberichten in de gaten! We maken er een klein feestje van samen.

Cookie-instellingen