Lees meer over het idee van Pro Arts Design: De Familie Scheg

22-11-2022
763 keer bekeken

Wat hoort bij samenleven in een wijk? Jong en oud! Samen spelen, groeien, werken, sporten, bijpraten, ruzie maken en bijleggen, van elkaar leren... Daarom bestaat de familie Scheg uit familieleden met allemaal een eigen karakter en eigenaardigheden.

Titel

De Familie Scheg

Het verhaal achter het werk

Kom samen en ontmoet de rare snuiter, wijsneus, topsporter, flierefluiter, de schuchtere of wildebras!
De Scheg is een nieuw, prachtig en goed doordacht ‘huis’ waarin verschillende functies en activiteiten samenkomen. En het ligt in een groene parkachtige omgeving. Een duurzaam en sympathiek gebouw ontworpen voor samenzijn en ontmoeten.

En waar denken we aan bij samen leven in een wijk? Aan jong en oud. Aan samen spelen, samen opgroeien, samen werken, samen sporten, bijpraten, verzorgen, ruzie maken en bijleggen, van elkaar leren en grootbrengen.

Daarom bestaat familie Scheg uit speels opgestelde familieleden. Met allemaal een eigen karakter en eigenaardigheden die wij allemaal (her)kennen en met elkaar delen.

Zo wordt het werk gemaakt

De verschillende figuren zijn gemaakt van buitenkwaliteit en duurzaam hout afgewerkt met (milieuvriendelijke) buitenlak. Het hout is zo bewerkt dat het veel kan hebben. De houten onderdelen hebben een metalen versterking, verankerd in de grond. 
De grote Scheg is ±400 cm hoog en de Schegjes ±190 cm hoog (spring in het veld) en het stretchende figuur ±130 cm.
Er piept groen uit het hoofd van de grote Scheg (hij is wat ouder) die al heel wat seizoenen heeft meegemaakt. Het worden rijk bloeiende grassen. Van zomerbloei tot herfstgroen!

Vind je dit het beste ontwerp voor het kunstwerk bij De Scheg? STEM dan nu op De Familie Scheg van Pro Arts Design.
Wil je de hele presentatie die Pro Arts Design heeft gegeven bekijken? Dat kan hier.

Afbeeldingen

Stemmen

Een momentje...
124 van 253 stemmen
Cookie-instellingen